top of page
  • Studio U

Zwanger in tijden van Corona.

Eind mei kwamen we te weten dat wij een kleintje verwachten. Wat een lockdown niet allemaal teweeg kan brengen hé. We waren super blij, maar stonden niet zo vaak stil bij Corona en de gevolgen die dit met zich meebrengt tijdens een zwangerschap. Uiteraard hielden wij ons wel aan de maatregelen maar waren niet extra voorzichtig of oplettend.

Tot die ene dag “Dinsdag 13 oktober 2021“. Het weekend ervoor was ik gaan eten met enkel vriendinnen. Eén van deze vriendinnen vertelde dat ze net positief getest was op Corona. Ik belde meteen naar de dokter om te vragen wat ik moest doen. De ochtend erna mocht ik mij onmiddellijk laten testen. Ik ging die dag zeker nog nieuws krijgen over mijn resultaten. Enkele uren later ging de telefoon.. "Je bent positief getest op corona".


Mijn hart sloeg over en voor het eerst kwam het mama-gevoel in mij naar boven. Het ging niet meer alleen om mezelf maar ik was ook verantwoordelijk voor een wezentje in mij. De dokter kon mij niet veel uitleg geven. Ik moest zorgen dat mijn koorts onder de 38,5 graden bleef maar meer kon ik niet doen. Pas na enkele dagen kwamen de symptomen tevoorschijn. Ik had barstende hoofdpijn en een enorme verstopte neus. Maar zoals je weet gaat medicatie en zwanger zijn niet goed samen. Uiteindelijk was het enige wat ik kon doen goed uitrusten. Om dit alles toch positief te bekijken, uiteindelijk heb ik op deze manier mijn lichaam eens de kans kunnen gegeven om goed te rusten.


Toen ik bijna genezen was ben ik mijn geur verloren. Tot op vandaag is mijn geur nog steeds weg. Ik ben momenteel 31 weken zwanger. Het enige wat ik nu kan hopen is dat ik mijn geur terug heb tegen dat mijn zoontje wordt geboren. Ik hou zo van die babygeur!


Vandaag werden de nieuwe maatregelen vermeld, kerst en nieuw zal helemaal anders verlopen dan andere jaren. Uiteraard vinden ook wij deze maatregelen niet leuk, maar het is nodig om een 3e golf te vermijden. Hopelijk houdt iedereen zicht aan de maatregelen zodat onze familie en vrienden ons zoontje kunnen komen bewonderen in februari.


Hang in there, it will be over soon!14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page